Copyright by Alice Adams 2018

"Wall of the Tides"

Veterans Memorial Home, Vineland, NJ 

“Wall of the Tides,” completed in 2006, is a semi-circular water sculpture built into the stepped retaining wall that separates the upper and lower courtyards of the Veterans Memorial Hospital Vineland, NJ. The wing walls at the lower level have a tile wall between them that supports the upper basin and “wave dish” while water falls on either side into the lower pool. Above the upper level “wave dish,” a stainless steel arch holds spheres that reflect the sky above, and the water running over the mosaic sea creatures from the zodiac.

Courtyard of the Veterans Memorial Home, Vineland, NJ  2006

Cast-in-place concrete, glass mosaic, bronze, stainless steel, water

A project of the New Jersey Department of Veterans Affairs and the New Jersey Council on the Arts

 

Contractors: Torchio Brothers, Gilbane Contractors

Fabricator: Miotto Mosaics